× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #10 (+VIDEO)


04.02.2019

Od hokeja si teraz vďaka reprezentačnej pauze na pár dní oddýchneme, no to neznamená, že si oddýchne naša redakcia. Uplynulý týždeň priniesol síce len dve kompletné kolá, no aj počas nich sa udiali momenty, ktoré stoja za rozobratie. Aj preto sme si pre vás pripravili už DESIATE pokračovanie série s názvom "Trieda a Bieda".

TRIEDA

Parádne "CHOREO" fanúšikovských táborov Banskej Bystrice a Zvolena

Kaufland Winter Classic Games 2019 ponúkol azda to najväčšie slovenské derby, zápas odvekých rivalov zo stredu Slovenska. Šláger nedeľného kola medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, hraný pod holým nebom, sa žiaľ niesol v duchu daždivého počasia. To však vôbec neodradilo fanúšikov oboch celkov. Najmä za to, akú atmosféru vytvorili, im patrí obrovské uznanie. Najlepšie je pozrieť sa na TOTO VIDEO:

 

 

poriadny rozruch sa postarali fanúšikovia Zvolena v centre Banskej Bystrice, pri pochode na dejisko samotného zápasu. Nesmela chýbať poriadna PYRO SHOW, samozrejme našťastie ešte pred bránami samotného štadióna.

 

 

Aj vďaka tej pravej hokejovej atmosfére sa prvý Winter Classic stal pre prítomných ľudí obrovským zážitkom a udalosťou, na ktorú budú určite dlho spomínať. :)

Príjemné starosti trénera Jančušku?

Otázka na mieste a to najmä z dôvodu vyrovnanosti brankárskej dvojice, ktorá v Nových Zámkoch pôsobí. Matej Kristín sa po príchode stal obrovskou oporou Zámčanov, veľmi podobnou, akou bol dlhú časť sezóny Andrej Košarišťan. S najväčšou pravdepodobnosťou tak môžeme hovoriť o najkvalitnejšej brankárskej dvojici v našej súťaži. Matej Kristín v uplynulom týždni odchytal všetky tri stretnutia Zámkov a aj keď bilancia tímu z južného Slovenska nebola najpriaznivejšia, ich brankár zaknihoval famóznu úspešnosť zákrokov 94,95%, čím si vyslúžil od nás "ocenenie" tretej hviezdy týždňa. Pokorný brankár viackrát dodal, že vie, že prišiel ako dvojka, no svojimi výkonmi musí trénerskému tímu spôsobovať mierne vrásky na čele.

Center "Belďo" a tvrďas Bondra

Rošády v útokoch Kamzíkov z Popradu sú pomerne častým javom a v uplynulých stretnutiach nastúpil krídelník Martin Belluš na pozícii centra tretieho útoku. To, čo sa na tomto poste "ohreje" na dlhší čas zatiaľ nevieme, no v jeho prospech hovorí fantastická úspešnosť na vhadzovaniach. Proti Žiline dokázal vyhrať až 9 z 11 vhadzovaní (81,82% úspešnosť) a na tieto čísla nadviazal aj v zápase proti Detve, kedy úspešne vybojoval 6 z 9 buly (66,67%).

Za zmienku však stojí ešte jeden moment zo zápasu HK Poprad proti Žiline. Ihneď po vhadzovaní sa totiž poriadnym bodyčekom odprezentoval Bondra! Ten nekompromisne poslal svojho súpera až na domácu striedačku. :)

 

BIEDA

Winter Classic mal aj svoje muchy

Ako už býva zvykom, najmä pri organizácii obrovských udalostí, nemôže všetko byť na sto percent. Svoje by o tom vedeli povedať zdravotne znevýhodnení ľudia, ktorí sa rozhodli aj napriek nepriazni počasia navštíviť stretnutia pod holým nebom. Od jedného z nich prišiel už po Súboji legiend "feedback", že by sa s tým malo niečo robiť. Veď posúďte sami. Ten výhľad za veľa nestál...

Liptákom nepomohla ani zrekonštruovaná domáca hala

Hráči tímu MHK32 Liptovský Mikuláš sa nedávno dočkali návratu na svoj domovský štadión. Práve to mal byť moment, ktorý mohol posilniť Liptákov v boji o vytúžené desiate miesto tabuľky, zaručujúce boj o play-off. V piatok 1.2. privítali na svojom ľade Detvu a veľmi pekná návšteva sa z dvojgólového náskoku dlho neradovala. Napokon tak 2360 prítomných divákov videlo prehru 2:3 a v nedeľnom ťažkom zápase proti Nitre bola prehra ešte oveľa vyššia. Hostia sa totiž s Liptákmi vôbec nemaznali a uštedrili im sedemgólovú nádielku, česť domácich zachraňoval jedným gólom Uhrík. Navyše, zranil sa aj miláčik domácich tribún, kapitán Martin Kriška, bez ktorého to budú mať Mikulášania veľmi náročné...

Pochybili v Banskej Bystrici rozhodcovia?

Veľmi vypätý zápas videli priaznivci v Banskej Bystrici, ktorá v piatok privítala na svojom ľade Nitru. Hráči hostí nepocítili proti Bystrici chuť z víťazstva už v 13 zápasoch po sebe a nepodarilo sa im to ani na štrnásty pokus. Veľkú krivdu však hráči aj tréneri cítili voči rozhodcom a to vyústilo dokonca až do oficiálneho protestu vedenia tímu spod Zobora.

Minimálne neuznaný gól Kerbashiana je veľkou záhadou nie len pre vedenie Nitry, ale aj pre nás. Najzvláštnejší je však na celej situácii fakt, že rozhodca túto situáciu konzultoval s videorozhodcom.

Ako hodnotíte tieto situácie vy? A čo hovoríte na protest proti rozhodcom, ktorý sa rozhodli v Nitre iniciovať? Je to oprávnené a veríte, že to môže niečomu dopomôcť? Pokojne sa vyjadrite na našej Facebookovej stránke a to priamo v komentároch pod odkazom na tento článok!

PODOBNÉ ČLÁNKY